Κόσμος

Τουρκία: Νέο ένταλμα σύλληψης για Αχμέτ Αλτάν

Δικαστήριο στην Τουρκία αποφάσισε σήμερα πως ο διάσημος δημοσιογράφος Αχμέτ Αλτάν θα πρέπει να συλληφθεί εκ νέου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτή η απόφαση έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Αχμέτ Αλτάν αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατείτο για τη φερόμενη συμμετοχή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Αχμέτ Αλτάν και Ναζλί Ιλιτζάκ αποφυλακίστηκαν την 4η Νοεμβρίου έπειτα από τρία χρόνια στη φυλακή καθώς είχαν καταδικαστεί μαζί την ίδια μέρα, αντίστοιχα σε κάθειρξη 10,5 ετών και σχεδόν 9 ετών για «βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση».

Η Δικαιοσύνη όμως είχε διατάξει την αποφυλάκισή τους υπό όρους λόγω του χρόνου που είχαν ήδη περάσει στο φυλακή όμως τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλτάν, έπειτα από την έφεση που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας εναντίον της απόφασης αποφυλάκισης του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Αλτάν θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα σημεία «κλειδιά» στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι που κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιών της - Ποια θα είναι η απόφαση των ενόρκων
Η 35χρονη πρώην νοσηλεύτρια φέρεται να χρησιμοποίησε ελαστικούς ιμάντες γυμναστικής για να αφαιρέσει τη ζωή των παιδιών της μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Ντάξμπερι της Μασαχουσέτης
Λίντσεϊ Κλάνσι
Νέα περιπέτεια για τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας - Μεταμόσχευση νεφρού για τον σαμάνο σύζυγο της πριγκίπισσας
Ο 89χρονος βασιλιάς της Νορβηγίας, Χάραλντ παρουσίασε παρενέργειες από τη θεραπεία που ακολουθεί για αιμολυτική αναιμία και παραμένει σε νοσοκομείο του Όσλο
Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζ και ο Ντουρέκ Βερέτ την ημέρα του γάμου τους