Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου χλευάζει τον Ερντογάν για το σόου με την κατσάδα σε αξιωματούχο

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου χλευάζει τον Ερντογάν για το σόου με την κατσάδα σε αξιωματούχο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατσαδιάσει αξιωματούχο μπροστά στις κάμερες χλεύασε σε ομιλία του που κυκλοφορεί στο ίντερνετ ο Εκρέμ Ιμάμογλου, λέγοντας στον Τούρκο πρόεδρο «μην μειώνετε την αξία του κράτους μας».

Ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 14 Μαΐου στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να κάνει… σόου στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση, κατσαδιάζοντας αξιωματούχο και προκαλώντας την αντίδραση του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ειδικότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσει να βαδίσει στα χνάρια του Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού διέκοψε την ομιλία του για να ρωτήσει τον νομάρχη της περιοχής που βρισκόταν για ποιο λόγο δεν έχει παραδοθεί το έργο κατασκευής ενός δρόμους «επειδή υπάρχει πρόβλημα».

Ο νομάρχης απάντησε, όντας αρκετά έκπληκτος από το γεγονός ότι ο Ερντογάν τον… έβγαλε στη σέντρα, με την απάντησή του να μην ικανοποιεί τον Τούρκο πρόεδρο. «Δεν σε ρώτησα αυτό, άλλα μου έλεγες», ακούγεται να του λέει εκνευρισμένος, ζητώντας την άμεση παράδοση του δρόμου εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου χλεύασε την κίνηση του Ερντογάν, λέγοντας: «Εμείς μπροστά στον κόσμο έτσι μιλάμε με τους συνεργάτες μας. Μιλάμε με τα μάτια. Με σεβασμό. Δεν κοιτάζουμε κάτω και δεν λέμε ‘μίλα εσύ, λέγε, κάνε αυτό’. Μα σε ποιον κάνετε τέτοιες παρατηρήσεις. Σε νομάρχη του κράτους! Μην μειώνετε την αξία του κράτους μας».

Το κατσάδιασμα του Ερντογάν

  • Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ. Μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πείτε μου. Πού είναι ο νομάρχης; Για πες μου πόσα χιλιόμετρα; Πες μου αυτά που έχουν απομείνει. Πάρε το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο.
  • Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα.
  • Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σε ρώτησα το μήκος του δρόμου. Ρωτώ σε ποιο σημείο είναι ο δρόμος προβληματικός.
  • Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται..
  • Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα. Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις