Κόσμος

Τουρκία: Ο Κιλιντσντάρογλου προσφεύγει κατά του νέου νόμου Ερντογάν περί παραπληφόρησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα κάνει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας (CHP) κατά της ισχύς του νέου νόμου περί παραπληροφόρησης επειδή παραβιάζει τα άρθρα το τουρκικού συντάγματος που εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης.

Το άρθρο 29 του νέου νόμου περί παραπληροφόρησης στην Τουρκία προβλέπει ποινής φυλάκισης έως τριών ετών για διασπορά fake news. Για αυτό και ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανακοίνωσε ότι την προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο και ότι στη συνέχεια θα ζητήσει την αναίρεση του νέου νόμου στο σύνολό του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Οκτωβρίου, το κοινοβούλιο της Τουρκίας ψήφισε νομοσχέδιο αποτελούμενο από 40 άρθρα για την αντιμετώπιση της «παραπληροφόρησης» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη θετική ψήφο των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) παρά την κατακραυγή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των ενώσεων Τύπου.

Ο νόμος περιμένει την επικύρωσή του από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να τεθεί σε ισχύ, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον καταγγέλλουν ως εργαλείο κατά των ελεύθερων ΜΜΕ εν όψει των επερχόμενων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα όριά του το πλήρωμα του «USS Abraham Lincoln» στην αποστολή των 286 ημερών - 8 απόπειρες αυτοκτονίας και καταγγελίες για ελλείψεις τροφίμων
Το αεροπλανοφόρο «έδεσε» μετά από 286 ημέρες που βρισκόταν στην θάλασσα, αποκαλύπτοντας την εξάντληση τόσο στο σκαρί του που γέμισε με σκουριά αλλά και στο πλήρωμά του
uss abraham lincoln
Αλβανία: Ανάβουν «φωτιές» τα ερωτικά μηνύματα της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με τον Αγκάσι – «Θα καταλήξουμε άσχημα»
Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αναφορές σε συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλά και άλλες ευαίσθητες επαφές
Η Βλόρα Χισένι