Κόσμος

Τουρκία: Ο Κιλιντσντάρογλου στηρίζει Ερντογάν για τα «νησιά που καταλήφθηκαν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου εκφράζει απόψεις για… νησιά στο Αιγαίο που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Το έκανε ξανά απαντώντας στην «πρόκληση» του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν.

Το δικό του κομμάτι στην… πίτα των προκλητικών δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας φαίνεται πως θέλει να διεκδικήσει και ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Παρά τη θέση των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που καλούσαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ρίξει τους τόνους κατά της Ελλάδας, εκείνος πάει… κόντρα.

Στις χθεσινές (01.06.2022) δηλώσεις του Ερντογάν, που πάλι τα έβαλε με την Ελλάδα καλώντας την να «μάθει από την ιστορία», αναφέρθηκε και στον Κιλιντσντάρογλου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων ρώτησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης: «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Αργά το βράδυ, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, διαμηνύοντάς του ότι θα τον στηρίξει, αν εκτός από τα στρατικοποιημένα νησιά, κάνει κάτι και γι’ αυτά που έχει… καταλάβει (!) η Ελλάδα! «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον παρόντες στον τελικό του Wimbleton: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ
Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρέθηκαν στον τελικό του απλού ανδρών του Γουίμπλεντον, αν και ο μικρότερος γιος τους, ο πρίγκιπας Λούις, έμεινε σπίτι
Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, την 14η ημέρα του Τουρνουά του Γουίμπλεντον 2026, στο All England Lawn Tennis and Croquet Club