Κόσμος

Τουρκία: Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο (03.06.2023), παρά τις ιστορικά τεταμένες σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία.

«Η Αρμενία έλαβε πρόσκληση για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας» ανέφερε η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό Πασινιάν.

Η Αρμενία και η Τουρκία δεν έχουν συνάψει επισήμως διπλωματικές σχέσεις και τα κοινά σύνορά τους παραμένουν κλειστά από τη δεκαετία του 1990. Τον Δεκέμβριο του 2021 ωστόσο όρισαν απεσταλμένους με στόχο να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους. Βασικό αγκάθι, η σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία το Γερεβάν και πολλές δυτικές χώρες αναγνωρίζουν ως γενοκτονία, όρο που απορρίπτει κατηγορηματικά η Τουρκία.

Η Άγκυρα είναι επίσης στενός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν, χώρας με την οποία η Αρμενία συγκρούστηκε δύο φορές τα τελευταία χρόνια για τον έλεγχο του ορεινού θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα