Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τουρκία – Ομέρ Τσελίκ: Να μην γίνει η Ελλάδα ληστρικό κράτος

Τουρκία – Ομέρ Τσελίκ: Να μην γίνει η Ελλάδα ληστρικό κράτος

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (10.09.2022) στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λέσβου.

Σύμφωνα με το ελληνικό λιμενικό, περιπολικό σκάφος του εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά σε πλοίο ro-ro με σημαία Κομορών, που δεν σταμάτησε για έλεγχο πληρώματος. Το περιστατικό επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως άλλωστε έχουν κάνει αρκετές φορές.  

Μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Γνωρίζουμε τις προκλήσεις της Ελλάδας. Η τελευταία ήταν όταν άνοιξε πυρ στο πλοίο Ro-Ro. Αυτό ήταν πειρατεία. Αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους την παρενόχληση και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση. Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος δρόμος. Τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν στο τραπέζι του διαλόγου. Αλλά μέρα, νύχτα, υπάρχει μία Ελλάδα που λέει με ποιον έχει συμμαχήσει και πού ιδρύει βάση. Δεν νομίζουμε ότι θα βρεθεί λύση με αυτόν τον τρόπο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τη νομιμότητα και να γίνει ένα ληστρικό κράτος, λόγω της εσωτερικής κρίσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη”. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις