Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τουρκία: «Πυρετός» εξοπλιστικών προγραμμάτων – Οι αποφάσεις Ερντογάν

Τουρκία: «Πυρετός» εξοπλιστικών προγραμμάτων – Οι αποφάσεις Ερντογάν

Η Τουρκία ετοιμάζεται για μια νέα «κούρσα εξοπλισμών», όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ειδική συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν 25 διαφορετικά εθνικά προγράμματα προς όφελος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η μαζική παραγωγή νέων συστημάτων Siper, Hisar και Sungur προκειμένου να ενισχυθεί η αεράμυνα της Τουρκίας.

Ο πρώτος «βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς» Tayfun της Τουρκίας, ο πρώτος εθνικός αντιπλοϊκός πύραυλος Atmaca, ο πύραυλος πυροβολικού νέας γενιάς TRLG-230, το αντιαρματικό πυροβόλο μικρού βεληνεκούς Karaok και οι πρώτοι πύραυλοι αέρος-αέρος της Τουρκίας, Gökdoğan και Bozdoğan, που αναπτύχθηκαν σε εγκαταστάσεις μέσα στην Τουρκία μπαίνουν σε διαδικασία μαζικής παραγωγής.

Επίσης, αποφασίστηκε η κατασκευή της 6ης, 7ης και 8ης κορβέτας στο πλαίσιο του έργου MİLGEM (İ-Class).

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, αξιολογήθηκε η κατάσταση στο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizilelma, το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της απόκτησης νέων δυνατοτήτων σε UAV.

Αποφασίστηκαν επίσης διάφορα έργα εκσυγχρονισμού τουρκικών F-16, νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, διάφορες πλατφόρμες αέρα, ξηράς και θάλασσας, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις