Κόσμος

Τουρκία σε ΗΠΑ: Πιέστε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στη Γάζα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προς το Ισραήλ για να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Το αίτημα αυτό από την Τουρκία προς τις ΗΠΑ συζήτησαν μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα.

Ο Φιντάν είπε στον Μπλίνκεν ότι η κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη επιδεινώνεται λόγω των ισραηλινών επιθέσεων, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει τη λύση των δύο κρατών μετά την επίτευξη πλήρους εκεχειρίας.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την υποψηφιότητα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία δεν έχει επικυρώσει ακόμη το τουρκικό κοινοβούλιο.

Συζήτησαν ακόμη το αίτημα της Άγκυρας για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε η πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
12
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα