Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουρκία: Σκέψεις Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων με Αρμενία

Τουρκία

Η Τουρκία φέρεται θετική στο άνοιγμα των συνόρων με την Αρμενία για πρώτη φορά μετά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έκανε αυτή τη δήλωση απο το Μπακού με την προυπόθεση πως η Αρμενία θα λάβει μέτρα για την ειρήνη στην περιοχή, ενώ αποκάλυψε πως συζήτησε σχετικά με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας περιφερειακής συνεργασίας έξι χωρών με τον Αζέρο ομόλογό του.

Ο Ερντογάν, που ταξίδεψε στο Μπακού για να σηματοδοτήσει τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν σε έναν πόλεμο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ζήτησε εκ νέου νωρίτερα σήμερα αλλαγή ηγεσίας στην Αρμενία.

Μιλώντας μαζί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Ερντογάν είπε ότι η διαφωνία του έγκειται στην ηγεσία της Αρμενίας και όχι στον λαό της. Η Αρμενία θα μπορούσε να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη περιφερειακή πλατφόρμα μαζί με την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία εάν συνέβαλε στην περιφερειακή ειρήνη, είπε.

Η Άγκυρα έκλεισε τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993 προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις