Κόσμος

Τουρκία: Στη φυλακή 19 άτομα για την φωτιά στο ξενοδοχείο που προκάλεσε τον θάνατο 78 ανθρώπων

Η έρευνα επικεντρώνεται στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και στον δήμο του Μπόλου όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο

Στην φυλακή βρίσκονται 19 άτομα για την φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στην Τουρκία και προκάλεσε τον θάνατο 78 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Anadolu μεταξύ άλλων για την φωτιά στο ξενοδοχείο στην Τουρκία προφυλακίστηκαν ο αντιδήμαρχος του Μπόλου, της πρωτεύουσας της περιοχής όπου βρίσκεται ο τόπος της τραγωδίας, το χιονοδρομικό κέντρο Καρτάλκαγια, ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής και ένας πυροσβέστης, καθώς και ο διευθυντής μιας άλλης μονάδας που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη με το κατεστραμμένο ξενοδοχείο.

Η έρευνα επικεντρώνεται στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και στον δήμο του Μπόλου.

Την Παρασκευή (24/01/2025), τρεις μέρες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Grand Karta και ο γαμπρός του, καθώς και ο επικεφαλής των ηλεκτρολόγων και ο επικεφαλής σεφ.

Οι επιζώντες και οι εμπειρογνώμονες που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας κατήγγειλαν την απουσία λειτουργικών συστημάτων συναγερμού και πυρανίχνευσης, αυτόματων πυροσβεστήρων, ασφαλούς κλιμακοστασίου και μέσων πρόσβασης για τους πυροσβέστες στις προσόψεις του δωδεκαώροφου κτιρίου, που βλέπει τις πίστες του σκι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, 238 ένοικοι, κυρίως οικογένειες με παιδιά, βρίσκονταν στο ξενοδοχείο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στη νύχτα και κατά τη διάρκεια των χειμερινών σχολικών διακοπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον