Κόσμος

Τουρκία: Στη φυλακή θα παραμείνει ο Κούρδος ηγέτης Ντεμιρτάς

Ο πρώην ηγέτης της τουρκικής φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα παραμείνει στη φυλακή στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του μέσω του Twitter.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαστήριο στην Τουρκία πήρε αυτή την απόφαση αψηφώντας το κάλεσμα αξιωματούχων της ΕΕ που είχαν ζητήσει την περασμένη εβδομάδα την ταχεία απελευθέρωση του πολιτικού.

Πριν από δέκα ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε καλέσει την Τουρκία να επισπεύσει τη δικαστική υπόθεση του Ντεμιρτάς, υπογραμμίζοντας πως η προφυλάκισή του διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε επίσης την απελευθέρωσή του στη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6