Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Συνελήφθησαν 43 άτομα ως ύποπτοι για μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Τουρκία: Συνελήφθησαν 43 άτομα ως ύποπτοι για μέλη του Ισλαμικού Κράτους
photo Reuters

Οι αρχές στην Τουρκία συνέλαβαν 43 άτομα που θεωρούνται ύποπτοι πως αποτελούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και πως ετοίμαζαν επιθέσεις στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειος της χώρας.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη και την επαρχία της Προύσας στη βορειοδυτική Τουρκία, κατά τη διάρκεια τριών διαφορετικών επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι τρεις από τους υπόπτους σχεδίαζαν μια επίθεση με στόχο της εκδηλώσεις για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνελήφθησαν σήμερα, μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι θα τους παρείχαν υλικοτεχνική υποδομή για την επίθεση στην Τουρκία.

Επίσης σύμφωνα με το Anadolu άλλα 26 φερόμενα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Προύσα σήμερα. Οι 12 εξ αυτών ήταν συριακής υπηκοότητας και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απέλασή τους. Οι υπόλοιποι 14 ύποπτοι κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές, προστίθεται.

Αργότερα, η τουρκική αστυνομία γνωστοποίησε ότι επιπλέον 14 ύποπτοι τζιχαντιστές, οι τρεις εκ των οποίων τουρκικής υπηκοότητας, τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη. Διευκρίνισε ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση κατά τη διάρκεια των εορτασμών στην Κωνσταντινούπολη, στον απόηχο του θανάτου του ηγέτη του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι, δεν υπεισήλθε, ωστόσο, σε λεπτομέρειες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις