Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τουρκία: «Θα υπερασπίσουμε την Γαλάζια πατρίδα», είπε ο νέος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ

Τουρκία: «Θα υπερασπίσουμε την Γαλάζια πατρίδα», είπε ο νέος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ

Η Τουρκία δεν αλλάζει τη στάση της στα ελληνοτουρκικά θέματα και ειδικά στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας και αυτό φάνηκε περίτρανα στην τελετή παράδοσης του υπουργείου Άμυνας της χώρας από τον Χουλουσί Ακάρ στον Γιασάρ Γκιουλέρ.

Και ο τέως υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, αλλά και ο νυν ξεκαθάρισαν ότι η χώρα συνεχίζει να υπερασπίζεται το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ είπε: «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη Γαλάζια Πατρίδα», ενώ ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε: «Προστατεύσαμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο».

«Κανένα τετελεσμένο»

Αναλυτικά ο τέως πλέον υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ είπε: «Στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και στην Κύπρο προστατεύσαμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας και θα συνεχίσουμε να τα προστατεύουμε, δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο. Δεν επιτρέψαμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος για το θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας και των δικαιωμάτων της Τουρκίας, ήταν και ο νέος υπουργός Άμυνας της χώρας.

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ τόνισε: «Θα διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στα εδάφη της πατρίδας μας όπως και στη Γαλάζια Πατρίδα και στην πατρίδα των αιθέρων μας. Να είστε σίγουροι πως θα εργαστούμε ασταμάτητα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα της χώρας μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις