Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκία: Τι κρύβεται πίσω από το νέο κρεσέντο απειλών του Ακάρ προς την Ελλάδα

Τουρκία: Τι κρύβεται πίσω από το νέο κρεσέντο απειλών του Ακάρ προς την Ελλάδα

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά στις σχέσεις με την Ελλάδα και το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από το νέο κρεσέντο του. Ο Ακάρ όντως απειλεί τη χώρα μας ή λέει… λόγια του αέρα για εσωτερική και δη προεκλογική κατανάλωση;

Ο Χουλουσί Ακάρ μπήκε… φουριόζος στο νέο χρόνο και ήδη άρχισε τις βολές κατά ριπάς κατά της Ελλάδας, συνεχίζοντας την μόνιμη τελευταία στάση της Τουρκίας να ανεβάζει συνέχεια το θερμόμετρο στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Ξεκίνησε… φουριόζος το νέο έτος

Ο Ακάρ ανέβασε και πάλι την ένταση μόλις μπήκε το νέο έτος στέλνοντας μηνύματα στην Ελλάδα από αεροπλάνα και πλοία. Την Πρωτοχρονιά πέταξε πάνω από το Αιγαίο με αεροσκάφος, ενώ χθες (2.1.2022) μιλώντας μέσα από το ελικοπτεροφόρο πλοίο Anadolu επιτέθηκε ξανά στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολιτικούς, λέγοντας ότι κάνουν προβοκάτσιες και θέλουν την ένταση με την Τουρκία για να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ είπε για τους Έλληνες πολιτικούς ότι κάθε πρωί ξυπνούν με προβοκατόρικες ενέργειες.

«Κυρίως ορισμένοι πολιτικοί και αξιωματικοί για να συγκαλύψουν, να επισκιάσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Σε αυτό το θέμα και εμείς με προσεκτικό τρόπο, φίλοι μου, συνεχίζουμε τις εργασίες μας. Με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική κάθε πρωί ξυπνούν και οπωσδήποτε θέτουν ένα θέμα και κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κατάσταση. Άλλη μια απάτη τους είναι ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας, κατά κάποιο τρόπο τα παρουσιάζουν και τα μετατρέπουν σε προβλήματα ανάμεσα σε Τουρκία – ΗΠΑ, Τουρκία – ΝΑΤΟ, Τουρκία – Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως όλοι κατάλαβαν αυτά τα κόλπα τους», είπε ο Ακάρ.

Για τις εκλογές τα… κάνει όλα;

Οι δηλώσεις του Ακάρ δεν προκάλεσαν έκπληξη, καθώς δείχνουν τη διάθεση της Τουρκίας να έχει συνέχεια στην επικαιρότητα το θέμα των προκλήσεων κατά της Ελλάδας. Το θέμα, όμως, δεν είναι τόσο αυτό, όσο το αν οι λεονταρισμοί του Ακάρ και της Τουρκίας, συνιστούν όντως απειλή για τη χώρα μας ή αν ο υπουργός Άμυνας των γειτόνων μας και η χώρα του ανεβάζουν συνέχεια την ένταση για… εσωτερική και μάλιστα προεκλογική κατανάλωση.

Οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν στην Τουρκία, τα ποσοστά δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν πάρει φόρα στην κατηφόρα και πέφτουν συνέχεια και η κυβέρνηση θέλει να συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα, για να… τσιμπήσει ψήφους.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, η Τουρκία οδεύει σε εκλογές και μάλιστα νωρίτερα από τον Ιούνιο.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν θεωρεί ότι ο εξωτερικός εχθρός της χώρας του, που είναι η Ελλάδα, είναι ότι πρέπει για να μπει στην σκακιέρα των προεκλογικών του κινήσεων και να του αποδώσει μια κίνηση ματ, φέρνοντάς του ψήφους από τους εθνικιστές και τα χαμηλά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δείχνει τη διάθεση να συνεχίσει αυτή τη στάση και μάλιστα όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι ομοβροντίες κατά της Ελλάδας θα δίνουν και θα παίρνουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις