Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουρκία: Το νέο τραγούδι για τον Ερντογάν με τα κρεμμύδια και τα «παρατράγουδα» από νέα δημοσκόπηση

Τουρκία: Το νέο τραγούδι για τον Ερντογάν με τα κρεμμύδια και τα «παρατράγουδα» από νέα δημοσκόπηση

Δεν ξέρουμε αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πιο πολυαγαπημένος πρόεδρος στην Τουρκία, αλλά είναι σίγουρα ο πιο πολυτραγουδισμένος, καθώς βγήκε και νέο τραγούδι αφιερωμένο σε αυτόν. Την ίδια ώρα με τα τραγούδια πάντως, υπάρχουν και «παρατράγουδα» για τον ηγέτη της Τουρκίας, καθώς νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι τα ποσοστά του πέφτουν.

Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έβγαλε οπαδός του στην Τουρκία. Το βίντεο που κυκλοφόρησε είχε και… σαφέστατο πολιτικό και διατροφικό μήνυμα, καθώς ο οπαδός του το τραγούδησε ποζάροντας με μια φρατζόλα ψωμί και ένα κρεμμύδι. Το ψωμί και το κρεμμύδι είχαν την… σημειολογία τους, καθώς οι στίχοι του τραγουδιού περιείχαν και αυτά.

Οι στίχοι του νέου τραγουδιού, που αφιερώθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφεραν:

«Αν χρειαστεί θα φάμε ξερό ψωμί και κρεμμύδια αλλά τον Ερντογάν δεν τον εγκαταλείπουμε. Κανείς να μας συμπαθάνε, να μην περιμένει να μπούμε σε τέτοια παιχνίδια.

Για εμάς θα δώσουμε πρώτα τη ζωή μας για την αξιοπρέπεια της πατρίδας.

Για την πατρίδα θα δώσουμε και την ψυχή μας».

 

Πέφτουν τα ποσοστά του

Την ίδια ώρα, πάντως, τα ποσοστά του προέδρου της Τουρκίας πέφτουν. Μια νέα δημοσκόπηση, που παρουσίασε η εταιρεία Metropoll, που θεωρείται από τις πιο αξιόπιστες στη γειτονική μας χώρα, έδειξε ότι το 50,6% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει το έργο και την πολιτική του Ερντογάν, ενώ το 45,1% την επιδοκιμάζει. Το αντίστοιχο ποσοστό αποδοχής τον Οκτώβριο ήταν 47,1%. Η αποδοχή, δηλαδή, της πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μειώθηκε κατά 2,5%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις