Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ για F-16: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού

Τουρκικά ΜΜΕ για F-16: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το πακέτο εκσυγχρονισμού είναι ένα πακέτο «μικρής κλίμακας» που περιλαμβάνει ραντάρ και διάφορα αεροηλεκτρονικά εξαρτήματα, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ο αριθμός τους.

Το πακέτο αυτό είναι διαφορετικό από τα 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και τα 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16 Block 70 της Τουρκίας που έχει αιτηθεί η Τουρκία.

Τι είναι το Link-16

Το Link-16, επίσης γνωστό ως Tactical Data Link (TDL), είναι ένα στρατιωτικό ραδιοδίκτυο που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές χώρες.

Παρέχει τακτική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αεροσκαφών, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), πλοίων και στρατευμάτων εδάφους.

Το Link-16 είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά του όπως η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας, η αυτόματη ανανέωση δεδομένων και η ευρεία κάλυψη. Αυτή η ικανότητα προσφέρει μια σειρά από τρόπους επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αεράμυνα, αεροπορική επίθεση, ναυτικό πόλεμο και άλλες τακτικές επιχειρήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις