Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκική πρόκληση στα Στροβίλια! Παραβίασαν το status quo και εγκλώβισαν τρεις οικογένειες Ελληνοκυπρίων

Τουρκική πρόκληση στα Στροβίλια! Παραβίασαν το status quo και εγκλώβισαν τρεις οικογένειες Ελληνοκυπρίων
photo αρχείο eurokinissi

Οι τουρκικός κατοχικός στρατός συνεχίζει τις προκλήσεις στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα Στροβίλια, παραβιάζοντας εκ νέο το status quo.

Με αυτή την κίνηση στα Στροβίλια οι Τούρκοι επιχειρούν να προωθήσουν τις θέσεις τους στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σημείο που γειτνιάζουν με το έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Κανάλι 6 της Κύπρου οι κατοχικές αρχές τοποθέτησαν βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες στην περιοχή στα Στροβίλια, στην οποία μάλιστα διαμένουν τρεις οικογένειες Ελληνοκυπρίων οι οποίες εγκλωβίστηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε για το θέμα πως οι «αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, το ζήτημα που προέκυψε με τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος».

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο σοβαρό είναι το επεισόδιο στα Στροβίλια, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις