Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκική προπαγάνδα με το “Φατίχ” και το “Ορούτς Ρέις”

Φατίχ

Το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Φατίχ και του Ορούτς Ρέις, που καταγράφηκαν από drones.

“Μαιτρ” στο παιχνίδι της προπαγάνδας -με όχημα τα γεωτρύπανα “Φατίχ” και “Ορούτς Ρέις”- φιλοδοξούν να αναδειχθούν οι Τούρκοι.

Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία, εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να αποσύρει από την Κυπριακή ΑΟΖ το “Γιαβούζ” και τον “Πορθητή”, ακολούθησε “ομοβροντία” δηλώσεων για να τονώσουν το “φρόνημα” των Τούρκων.

Η αρχή έγινε με τον υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, που υποστήριξε ότι το “Γιαβούζ” αποχώρησε επειδή ολοκλήρωσε το έργο του και θα επιστρέψει στα ανοικτά της Κύπρου, για να ακολουθήσει ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εκδήλωση για την παραλαβή της νέας κορβέτας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού «Κιναλιαντά», ο Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία για να δηλώσει: «Όπως φτιάξαμε drones και ελικόπτερα, έτσι θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν τον γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες».

Σήμερα την σκυτάλη πήρε το Υπουργείο Άμυνας, που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των γεωτρύπανων “Φατίχ” και “Ορούτς Ρέις”.

Οι φωτογραφίες καταγράφηκαν από drones στις 28 Σεπτεμβρίου και αποτυπώνουν εκτός από τα δύο γεωτρύπανα και περιπολικά σκάφη.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, το τουρκικό Υπουργείο γράφει: “Οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις μας συνεχίζουν τα καθήκοντά τους συνοδεύοντας με περιπολικά αεροσκάφη και drones το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις που διεξάγουν δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο”.

https://twitter.com/TurkishAF_/status/1178609878086160384?s=20

Πηγή:Με πληροφορίες από cyprustimes

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις