Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τουρκικό όνειδος για την εισβολή του 1974! «Ήταν ειρηνευτική επιχείρηση»

Τουρκικό όνειδος για την εισβολή του 1974! «Ήταν ειρηνευτική επιχείρηση»

Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από… Τουρκία μεριά, αλλά αυτό που ειπώθηκε απόψε για την εισβολή στην Κύπρο ξεπερνά κάθε όριο.

Η ανηθικότητα στο μεγαλείο της, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίζει “ειρηνευτική επιχείρηση” την εισβολή στην Κύπρο το 1974!

Αυτή η ανεκδιήγητη φράση περιέχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε απάντηση της κοινής δήλωσης που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.

Σε δήλωσή του, όπως μεταφέρει η Καθημερινή, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι εκφράζει την ενόχληση της τουρκικής πλευράς για τους αδικαιολόγητους, όπως τους χαρακτηρίζει, χαρακτηρισμούς, εναντίον της Τουρκίας που περιλήφθησαν στην κοινή ανακοίνωση της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση με την πρόκληση για την εισβολή στην Κύπρο

εισβολή

«Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 1963 -1974 στο νησί και να αποδίδεται το Κυπριακό πρόβλημα στην ειρηνευτική επιχείρηση που διεξήγαγε η Τουρκία το 1974 βασισμένη σε δικαιώματα που πηγάζουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που απορρέουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Αυτοί που πραγματοποιούν βήματα στην περιοχή εις βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, καθώς και εκείνοι που αγνοούν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα επιτύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις