Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Τούρκος απόστρατος: «Να στείλουμε στην Κρήτη το αεροπλανοφόρο Anadolu, να τρομοκρατήσουμε την Ελλάδα»

Τούρκος απόστρατος: «Να στείλουμε στην Κρήτη το αεροπλανοφόρο Anadolu, να τρομοκρατήσουμε την Ελλάδα»

«Να τρομοκρατήσουμε και να προειδοποιήσουμε την Ελλάδα» με την αποστολή του αεροπλανοφόρου (ελικοπτεροφόρου) TCG Anadolu. Αυτός φαίνεται πως είναι ο στόχος της Τουρκίας, τουλάχιστον σύμφωνα με τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία Τζοσκούν Μπασμπούγ.

Ο Μπασμπούγ έκανε τη δική του εκτίμηση για το νέο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open Μαρία Ζαχαράκη από την Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος πρότεινε να στείλουν το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων τύπου TCG Anadolu στην Κρήτη και στο Αιγαίο.

Τόνισε το γεγονός ότι θα είναι το πρώτο τουρκικό πολεμικό πλοίο, το οποίο θα έχει την ικανότητα να φέρει σημαντικό αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως TB2 Bayraktar και στο μέλλον τη νέα έκδοση TB-3 αλλά και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος τύπου Kizilelma.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει πράγματα πέρα από το μπόι που της έδωσε η Αμερική. Η Αμερική έχει επίσης σκοπό να το χρησιμοποιήσει εναντίον της Τουρκίας. Λόγω των γεγονότων στη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο), νομίζω ότι η πρώτη αποστολή θα είναι ανοιχτά της Κρήτης, για να στείλουμε ένα μήνυμα και στις δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και ΗΠΑ)» είπε.

Συνέχισε λέγοντας: «Περιμένω να του ανατεθεί η πρώτη αποστολή στο μέρος όπου τέμνονται η Ανατολική Μεσόγειος και η Θάλασσα των Νήσων (δεν λέω Αιγαίο). Η Τουρκία θα δώσει το μήνυμα ότι “είμαι έτοιμος για όλα και είμαι εδώ ως απάντηση σε αυτά τα βήματα. Γιατί η Ελλάδα έχει το θράσος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια τον Μάρτιο».

Σε αυτό το σημείο είπε: «Νομίζω ότι θα ήταν καθήκον μας τόσο να τους τρομοκρατήσουμε μετά από αυτή τη δήλωση όσο και να προειδοποιήσουμε και την Ελλάδα και ορισμένους οργανισμούς για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. Αυτό θεωρώ εγώ, το πολεμικό ναυτικό θα αποφασίσει καλύτερα. Θα δούμε και θα το δούμε όλοι μαζί».

Παράλληλα, ο Τζοσκούν Μπασμπούγ σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με ορισμένες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Σε περίπτωση επείγοντος στη Λιβύη, η άμεση κατεύθυνση του Αναντολού μπορεί να είναι προς τα βόρεια της Αφρικής. Γιατί υπάρχουν κάποιες βρώμικες υποθέσεις και στη Λιβύη. Υπάρχουν οι επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Γαλλία και αυτά τα ακατανόητα που κάνει η Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, νομίζω ότι η δεύτερη αποστολή θα είναι στα ανοιχτά της Λιβύης», είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις