Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τους έπνιξε στο αίμα στην Οντέσα γιατί απολύθηκε από την δουλειά του

Τους έπνιξε στο αίμα στην Οντέσα γιατί απολύθηκε από την δουλειά του

Σοκάρουν οι νέες λεπτομέρειες για το μακελειό που έγινε στο δυτικό Τέξας το περασμένο Σάββατο με 7 νεκρούς και 22 τραυματίες από τα πυρά ενόπλου. Ο άνδρας που σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε 22 άλλους πυροβολώντας αδιακρίτως το Σάββατο είχε απολυθεί από τη δουλειά του λίγες ώρες πριν από την επίθεση.

Ο 36χρονος Σεθ Έρον Έιτορ από την Οντέσα, είχε απολυθεί από τη δουλειά του ως οδηγός φορτηγών στην πόλη αυτή το πρωί του Σαββάτου. Λίγες ώρες αργότερα, ο Έιτορ κλήθηκε να σταματήσει για έλεγχο από αστυνομικούς επειδή προηγουμένως δεν είχε βγάλει φλας. Όμως, αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο ταραγμένο μυαλό του. Ο Έιτορ, ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του σκοτώνοντας έναν από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια έφυγε με το αυτοκίνητό του πυροβολώντας αδιακρίτως. Κάποια στιγμή, ο Έιτορ εγκατέλειψε το όχημά του και έκλεψε ένα φορτηγάκι της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ αφού σκότωσε την ταχυδρόμο, την 29χρονη Μέρι Γκράντος.

Ο Έιτορ στη συνέχεια περικυκλώθηκε από αστυνομικούς στο πάρκινγκ ενός συγκροτήματος κινηματογράφων στην Οντέσα, όπου έπεσε νεκρός από πυροβολισμό. Είχε ήδη προλάβει να σκοτώσει 7 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 22. Και οι ιστορίες των θυμάτων είναι πραγματικά τραγικές.

Άκουγε την αδερφή της να πεθαίνει!

Η Μέρι Γκράντος, που βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, εκείνη την ώρα τελείωνε την βάρδιά της και μιλούσε στο τηλέφωνο με την δίδυμη αδελφή της Ρόζι Γκράντος, σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης.
“Δεν της άξιζε αυτό”, είπε η Ρόζι μιλώντας στο CNN. “Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς, αλλά δεν ήξερε από που προέρχονταν”, πρόσθεσε η αδελφή της 29χρονης. Μετά “την άκουσα να ουρλιάζει”, συνέχισε. “Την άκουγα να κλαίει και να φωνάζει για βοήθεια. Δεν ήξερα τι συνέβαινε”. Η Ρόζι Γκράντος πήρε το αυτοκίνητό της και πήγε να βρει την αδελφή της. Όμως την ώρα που έφτασε, είδε την αδελφή της να κείτεται στο έδαφος, όπως είπε.

Η Washington Post γράφει ότι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης βρίσκεται επίσης ο 25χρονος Έντουιν Περεγκρίνο, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε έξω από το σπίτι στο οποίο είχε μετακομίσει μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα και πάλι με την ίδια εφημερίδα, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και η έφηβη Λέιλα Χερνάντες, η οποία μόλις είχε γιορτάσει με πάρτι τα 15α γενέθλιά της.

Η Washington Post προσθέτει στα ονόματα των νεκρών και τον 40χρονο Τζόζεφ Γκρίφιθ, ο οποίος σκοτώθηκε την ώρα που περίμενε στο φανάρι μαζί με την γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται ένα κοριτσάκι 17 μηνών, η Άντερσον Ντέιβις, η οποία τραυματίστηκε στο πρόσωπο και η οικογένειά της έχει αρχίσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στο Ίντερνετ για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων. Σε πολλές συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, μέλη της οικογένειάς της δήλωσαν ότι το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και θα αναρρώσει. Επίσης σταθερή κρίνεται η κατάσταση τριών αστυνομικών που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του δράστη.

Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική δολοφονία που γίνεται στο Τέξας σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Στις 3 Αυγούστου ένοπλος από την περιοχή του Ντάλας σκότωσε 22 ανθρώπους επίσης ημέρα Σάββατο σε κατάστημα της Walmart που βρίσκεται 410 χιλιόμετρα δυτικά του Μίντλαντ, στο Ελ Πάσο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον δράστη της επίθεσης στην Οντέσα και στο Μίντλαντ “ένα πολύ άρρωστο άτομο”, αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών όπλων δεν θα είχαν αποτρέψει τα πρόσφατα περιστατικά βίας με όπλα στη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις