Κόσμος

Τουλάχιστον 11 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τον τυφώνα Μελόρ στις Φιλιππίνες

Ο τυφώνας Μελόρ έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων στις Φιλιππίνες, μεγάλες πλημμύρες, ενώ εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Μιντόρο, σχεδόν 120 χλμ, νότια της Μανίλας και στα γειτονικά νησιά Ρομπλόν και πέντε στο νησί Σαμάρ.


Ο Μελόρ διέσχισε το κέντρο του αρχιπελάγους από τα ανατολικά προς τα δυτικά, αφού πέρασε τη Δευτέρα από το νησί Σαμάρ που έχει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πέρασε από το Μιντόρο, περιοχή αγροτική με σχεδόν 1,2 εκατομμύριο κατοίκους, πριν κατευθυνθεί στη Νότια Σινική Θάλασσα.


Ο τυφώνας έχει ήδη αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στην ανατολική και κεντρική χώρα. Σχεδόν 226.000 άνθρωποι διαμένουν σε καταφύγια εκτάκτων καταστάσεων, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Ξύλο στα βενζινάδικα για λίγα λίτρα καυσίμων – Χάος μετά τα χτυπήματα των ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Οι ελλείψεις καυσίμων έχουν μετατρέψει τα βενζινάδικα της Ρωσίας σε πεδίο «μάχης», με πολύωρη αναμονή, καβγάδες και εικόνες χάους να καταγράφονται καθημερινά
Καυγάδες σε βενζινάδικα στη Ρωσία