Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουρκία: Νέο αίτημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών – Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ενώ η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι τελεσίδικη οι Τούρκοι επιμένουν
– Μιλούν ακόμη και για παροχή προστασίας σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων
– Στάση αναμονής και χαμηλοί τόνοι από την Αθήνα

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε και δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την απόφαση του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία.

Η αντίδραση της τουρκικής πλευράς κάθε άλλο παρά ψύχραιμη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς στη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. Γινόταν λόγος ακόμη και για προστασία μελών τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ελλάδα.

“Με την απόφαση αυτή των ελληνικών αρχών που μέχρι σήμερα έχουν εμποδίσει να λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν την Τουρκία, πρωτίστως των DHKP/C και PKK, είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος και γειτονική χώρα αποφεύγει να πράξει τα ελάχιστα απαραίτητα για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος” ανέφερε χαρακτηριστικά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου στην Αθήνα το γραφείο του Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος των οκτώ, κίνηση που υπήρξε και το πρώτο βήμα για το σημερινό αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Την ίδια ώρα αν και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δεν αντιμετωπίζουν κάποια κατηγορία, για λόγους ασφαλείας είτε θα κρατηθούν μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει, είτε θα τεθούν υπό διακριτική προστασία, για ευνόητους λόγους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε