Site icon NewsIT
18:57 | 05.10.14

Τουρκία: Πέντε τραυματίες από όλμο που χτύπησε σπίτι με άρωμα… τζιχαντιστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Newsit Newsroom

Ένας όλμος τραυμάτισε πέντε ανθρώπους στο τουρκικό έδαφος, μερικά χιλιόμετρα από τη συριακή πόλη Κομπάνι, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και Κούρδους μαχητές, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Ο όλμος, που δεν είναι σαφές από ποια πλευρά εβλήθη, έπληξε ένα σπίτι στα προάστια της συνοριακής πόλης Σουρούτς, περίπου 2 χλμ. εντός του εδάφους της Τουρκίας, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι κανένα από τα θύματα —τα οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ανήκουν στην ίδια οικογένεια— δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων αντίκρυ στην Κομπάνι, δεν ανταπέδωσε αμέσως τα πυρά, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου

Από τη Δευτέρα πολλοί όλμοι έχουν πλήξει την τουρκική επικράτεια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν. Ένας όλμος έπληξε το πρωί έναν λόφο που δεσπόζει της πόλης Κομπάνι, από τον οποίο πολλοί δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τις μάχες που εκτυλίσσονται.

Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εξασφάλισε την Πέμπτη το πράσινο φως της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για να διατάξει τον στρατό να εμπλακεί σε επιχειρήσεις στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας για να πολεμήσει εναντίον του ΙΚ, αλλά βάσει όσων είναι γνωστά μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δραματική έκκληση των γονιών του ομήρου των τζιχαντιστών

Τζιχαντιστές: Ζουν πλουσιοπάροχα και πουλάνε γυναίκες για 10 δολάρια!

Έκκληση Παπανδρέου για… stop των τζιχαντιστών στην Κομπάνι της Συρίας

Πατέρας δύο παιδιών ο 47χρονος που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές – Οδηγός ταξί που πήγε στη Συρία για να βοηθήσει παιδιά

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version