Κόσμος

Τούρκοι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα – Ανατίναξαν το όχημά τους

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όταν όχημα της αστυνομίας που τους μετέφερε έπεσε σε ενέδρα, δήλωσαν στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάχθηκε, όταν το αστυνομικό όχημα έπεσε σε ενέδρα σε δρόμο που οδηγεί στην πόλη Μαζινταγί στην επαρχία Μαρντίν, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Νουσαϊμπίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο στρατιώτης τραυματίστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από μέλη “αποσχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης” στη διάρκεια επιχειρήσεων κατά της οργάνωσης, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να τον σώσουν.

Η εκεχειρία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο. Από τότε, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις που δέχονται οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, κλιμακώνοντας την αιματηρή ένταση στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, όπου και κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο, με εκατοντάδες θύματα.

Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek