Κόσμος

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθεί στον Φετουλάχ Γκιουλέν 3.623 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης!

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθεί στον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν 3.623 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, γράφει σήμερα η "Hurriyet Daily News".

Παράλληλα οι δημόσιοι κατήγοροι ζήτησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, να του επιβληθεί ακόμη η ποινή των 2.923 ετών φυλάκισης και πρόστιμο που να ισοδυναμεί με 2,2 εκατομμύρια ημέρες κράτησης.
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν και τα μέλη της οργάνωσης του FΕΤΟ κατηγορούνται ως υποκινητές της απόπειρας του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, κατά την διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν 264 άτομα.
Νωρίτερα, εισαγγελείς είχαν ζητήσει να επιβληθεί στον Γκιουλέν και σε άλλα 10 άτομα που θεωρούνται συνεργοί του, 92 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον καθένα και από 56 έως 174 χρόνια φυλάκισης για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Ο ίδιος ο Γκιουλέν που ζεί στις ΗΠΑ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Πηγές: Hurriyet Daily News, Tass (μετάφραση ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Εντοπισμός του ιού της πολιομυελίτιδας σε λύματα – Ο κίνδυνος θεωρείται «πολύ χαμηλός» χάρη στον εμβολιασμό
Ο άγριος ιός πολιομυελίτιδας τύπου 1 (WPV1) εντοπίστηκε σε λύματα στη Γερμανία, όμως οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα και ο κίνδυνος παραμένει «πολύ χαμηλός»
Η Γερμανική σημαία
Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση «παγώνει» τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού έως το 2027 – Πολιτική «ανάσα» για την κυβέρνηση Λεκορνί
Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναστολής της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2026
Η Εθνοσυνέλευση στη Γαλλία