Κόσμος

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθεί στον Φετουλάχ Γκιουλέν 3.623 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης!

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθεί στον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν 3.623 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, γράφει σήμερα η "Hurriyet Daily News".

Παράλληλα οι δημόσιοι κατήγοροι ζήτησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, να του επιβληθεί ακόμη η ποινή των 2.923 ετών φυλάκισης και πρόστιμο που να ισοδυναμεί με 2,2 εκατομμύρια ημέρες κράτησης.
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν και τα μέλη της οργάνωσης του FΕΤΟ κατηγορούνται ως υποκινητές της απόπειρας του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, κατά την διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν 264 άτομα.
Νωρίτερα, εισαγγελείς είχαν ζητήσει να επιβληθεί στον Γκιουλέν και σε άλλα 10 άτομα που θεωρούνται συνεργοί του, 92 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον καθένα και από 56 έως 174 χρόνια φυλάκισης για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Ο ίδιος ο Γκιουλέν που ζεί στις ΗΠΑ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Πηγές: Hurriyet Daily News, Tass (μετάφραση ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο ένας γαμπρός του εξαπάτησε τον άλλον για να αγοράσει πολυτελές γιοτ που βρίσκεται στο Πέραμα
Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ
Το Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση της Γάζας: «Αν δεν αποδεχτεί τους όρους η Χαμάς, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά απορρίπτει τον αφοπλισμό χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
Η πόλη της Γάζας 1