Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραγωδία! Δεν άντεξε η μητέρα της Κάρι Φίσερ – Πέθανε μια μέρα μετά την κόρη της

Τραγωδία! Δεν άντεξε η μητέρα της Κάρι Φίσερ – Πέθανε μια μέρα μετά την κόρη της

«Θέλω να είμαι με την Κάρι». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Ντέμπι Ρέινολντς, της θρυλικής ηθοποιού του Χόλιγουντ και μητέρα της πρωταγωνίστριας της πρώτης ταινίας των Star Wars, Κάρι Φίσερ. Η 84χρονη Ρέινολντς πέθανε μια μέρα μετά την κόρη της.

Η Κάρι Φίσερ, η θρυλική πριγκίπισσα Λέια του Star Wars πέθανε την Τρίτη μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ επέστρεφε στο Λος Άντζελες από το Λονδίνο. Μια μέρα μετά το θάνατό της, έφυγε από τη ζωή και η μητέρα της, Ντέμπι Ρέινολντς.

Δεν άντεξε το χαμό της κόρης της, με την οποία είχαν έρθει κοντά τα τελευταία χρόνια ύστερα από μεγάλη περίοδο που οι σχέσεις τους ήταν «παγωμένες». Υπέστη εγκεφαλικό ενώ προετοίμαζε την κηδεία της κόρης της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά λίγες ώρες μετά πέθανε.

Λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή, η 84χρονη Ρέινολντς είχε αποκαλύψει στον γιο της Τοντ πως «Μου λείπει τόσο πολύ. Θέλω να είμαι με την Κάρι». Ρέινολντς και Φίσερ δεν μιλούσαν για σχεδόν 10 χρόνια, την περίοδο που η πρωταγωνίστρια του Star Wars ήταν έφηβη και πάλευε με την εξάρτηση με τα ναρκωτικά. Όπως είχε πει η Κάρι Φίσερ, δεν ήθελε να είναι «η κόρη της Ντέμπι Ρέινολντς» και τη στοίχειωνε η κληρονομιά των διάσημων γονιών της.

Η Ντέμπι Ρέινολντς είχε «χτίσει» τον δικό της μύθο στο Χόλιγουντ. Με το ταλέντο της στο τραγούδι και τον χορό μπήκε στην καρδιά εκατομμυρίων θεατών του κινηματογράφου στον κόσμο με μιούζικαλ όπως το “Singin’ in the Rain”. Ήταν από τις πλέον αγαπημένες ηθοποιούς.

Έγινε γνωστή μετά το “Singin’ in the Rain”, αλλά η συνέχεια της καριέρας της ήταν εντυπωσιακή και εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες με ρόλους δίπλα στον Τζιν Κέλι, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Τόνι Κέρτις, τον Ντόναλντ Ο’ Κόνορ, τον Φρεντ Αστέρ και τον Ντικ Βαν Ντάικ. Είχε προταθεί για Όσκαρ για τον ρόλο της στη ταινία του 1964 “The Unsinkable Molly Brown”.

Στο απόγειο της καριέρας της, η Ρέινολντς ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο όταν ο σύζυγός της, τραγουδιστής Έντι Φίσερ αποκαλύφθηκε πως είχε σχέση με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Η Ρέινολντς και ο Φίσερ πήραν διαζύγιο το 1959, και εκείνος παντρεύτηκε την Τέιλορ. Αργότερα, η Ρέινολντς και η Τέιλορ, η οποία χώρισε από τον Φίσερ, συμφιλιώθηκαν και εμφανίστηκαν μαζί στην ταινία γυρισμένη ειδικά για την τηλεόραση “These Old Broads”, που είχε γραφτεί από την Κάρι Φίσερ.

Μεταξύ των γυρισμάτων πολλών ταινιών στις οποίες έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους, και όταν μειώθηκαν οι συμμετοχές της σε ταινίες, συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές και πολλές τηλεοπτικές σειρές, έδωσε παραστάσεις σε night clubs, και το 1968 παρουσίασε τη δική της εκπομπή στο κανάλι NBC, “The Debbie Reynolds Show”.

Η τελευταία μεγάλη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν το 1970, “What’s the Matter with Helen?”, ενώ είχε μικρούς ρόλους σε μεταγενέστερες ταινίες.

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά τον επιχειρηματία παπουτσιών Χάρι Καρλ, χωρίζοντάς τον στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αφού αυτός έχασε ένα μεγάλο ποσοστό της περιουσίας της σε τυχερά παιχνίδια. Το 1984 παντρεύτηκε τον επενδυτή ακινήτων Ρίτσαρντ Χάμλετ και αγόρασαν ένα ξενοδοχείο και καζίνο στο Λας Βέγκας, όπου έδωσε παραστάσεις. Ο γάμος έληξε εν μέσω της οικονομικής κατάρρευσης του εγχειρήματος και η Ρέινολντς κήρυξε πτώχευση για να προστατευθεί από τους πιστωτές.

“Υπάρχουν καλοί άνδρες, όπως ο πατέρας μου και ο γιός μου Τοντ, αλλά εγώ έτυχε να παντρευτώ ηλίθιους, γι’ αυτό το λόγο παραιτήθηκα εδώ και πολλά χρόνια. Έχω απαίσιο γούστο στους άντρες”, είχε δηλώσει στην εφημερίδα Yorkshire Post, το 2010. Το 1988 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της, “Debbie: My Life”.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε