Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραγωδία! Φωτιά σε κοιτώνα με 12 νεκρούς, κυρίως μικρά κορίτσια – Πηδούσαν από τα παράθυρα [pics, vids]

Τραγωδία! Φωτιά σε κοιτώνα με 12 νεκρούς, κυρίως μικρά κορίτσια – Πηδούσαν από τα παράθυρα [pics, vids]

Δώδεκα άνθρωποι, 11 εκ των οποίων κορίτσια ηλικίας 10 – 16, έχασαν τη ζωή τους μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε τριώροφο ιδιωτικό κοιτώνα θηλέων στην τουρκική επαρχία Adana.

Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, με τις αρχές να εκτιμούν ότι τα αίτια της τραγωδίας οφείλονται σε βραχυκύκλωμα. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 22 μαθητές από το φλεγόμενο κτίριο που μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Mahmut Demirtas.

 

 

Κάποια από τα κορίτσια προσπάθησαν σε κατάσταση πανικού να εγκαταλείψουν τον φλεγόμενο κοιτώνα πηδώντας από παράθυρα με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με πληγές από σπασμένο γυαλί. Άλλοι υποφέρουν από την εισπνοή καπνού, με τους τραυματίες να μη βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

 

 

 

 

Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία πως πολλά από τα θύματα πέθαναν επειδή δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την έξοδο κινδύνου για να δραπετεύσουν από τις φλόγες στους πάνω ορόρους. Στις εικόνες αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής, με τμήματα του κοιτώνα να έχουν γίνει στάχτη.

“Χάσαμε 12 πολίτες μας στη φωτιά. 11 μικρά κορίτσια και έναν δάσκαλο. 22 πολίτες τραυματίστηκαν”, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Mahmut Demirtas. Κανένας από τους τραυματίες, όπως σημείωσε, δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο Mahmut Demirtas αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς πως η πόρτα εξόδου ήταν κλειδωμένη και τα παιδιά δεν μπορούσαν να βγουν. “Φαίνεται πως η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη και τα παιδιά δεν μπορούσαν να την ανοίξουν. Βρέθηκαν πτώματα εκεί”, δήλωσε όμως από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Adana Huseyin Sozlu. “Φυσικά και θα είχαν σωθεί παιδιά αν είχαν καταφέρει να ανοίξουν την πόρτα. Από αύριο θα ξεκινήσουμε έρευνα”.

Ενώ ο κοιτώνας θηλέων έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 54 μαθήτριες, στέγαζε μόνο 34 τη στιγμή που εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Η φωτιά έκαιγε το κτίριο για 3 ώρες, με ανατριχιαστικές φωτογραφίες και βίντεο να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

 

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που οδήγησε στη φονική πυρκαγιά.

Πηγή: RT, Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε