Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραγωδία στη Γαλλία! Νεκροί τρεις διασώστες λόγω της καταιγίδας Μιγκέλ

Τραγωδία στη Γαλλία! Νεκροί τρεις διασώστες λόγω της καταιγίδας Μιγκέλ
youtube

Τρεις διασώστες έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία, ανοικτά του λιμανιού Σαμπλ ντ’ Ολόν, μετά την ανατροπή του ταχύπλοού τους στην περιοχή που πλήττεται από την καταιγίδα Μιγκέλ.

Σύμφωνα με την νομαρχία ο θλιβερός απολογισμός είναι «τρεις νεκροί, διασώστες του SNSM», βυθίζοντας στο πένθος τη Γαλλία. Επτά άνδρες επέβαιναν στο ταχύπλοο, που είχε αποπλεύσει για να προσφέρει βοήθεια σε ένα αλιευτικό που κινδύνευε, το οποίο, ωστόσο, δεν κατάφερε να εντοπίσει και πιθανόν έχει επίσης ναυαγήσει. Όταν το σκάφος ανετράπη, έπλεε σε απόσταση 800 μέτρων από τις ακτές στη Γαλλία, ενώ οι τέσσερις επιζώντες κατάφεραν να κολυμπήσουν έως τη στεριά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ τρία ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή σε μια προσπάθεια να περισυλλέξουν τα θύματα, μεταδίδει ένα φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Στις ακτές έχουν αναπτυχθεί, επίσης, περίπου εξήντα πυροσβέστες.

Η οργάνωση SNSM πραγματοποιεί δωρεάν επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα και διαθέτει περίπου 8.000 μέλη, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Δέκα διαμερίσματα στην κεντροδυτική Γαλλία, από τις ακτές του Ατλαντικού έως το Σάντρ, κηρύχθηκαν σήμερα σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού από τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, καθώς η καταιγίδα Μιγκέλ σαρώνει την περιοχή συνοδευόμενη από ριπές ανέμων που αγγίζουν τα 110-120 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις