Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν γιατί ΜΕΘ δεν είχε οξυγόνο (vid)

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν γιατί ΜΕΘ δεν είχε οξυγόνο (vid)
Φωτογραφία Αρχείου

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε σε νοσοκομείο στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην οποία νοσηλεύονταν ασθενείς με κορονοϊό έμεινε χωρίς οξυγόνο με αποτέλεσμα να πεθάνουν όλοι οι νοσηλευόμενοι.

Το τραγικό περιστατικό, όπως αναφέρει το ArabNews, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (2/1) στο νοσοκομείο El Husseineya και έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ μεγαλύτερος. 

 

Από την Κυριακή (3/1) τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων, το οποίο δείχνει γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν τεχνητές αναπνοές σε δεκάδες νοσηλευόμενους για να τους σώσουν. Παράλληλα, στο βίντεο ακούγονται φωνές, κλάματα αλλά και συναγερμοί από αναπνευστήρες. 

Δείτε το βίντεο:

 

Η δημοσιότητα του θέματος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με το ArabNews, έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας με δήλωση του διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επαρκές οξυγόνο σε όλες τις μονάδες COVID. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις