Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τραγωδία στην Κίνα: 19 νεκροί από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

Τραγωδία στην Κίνα: 19 νεκροί από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

Ισχυρή έκρηξη προκάλεσε φωτιά σε χημικό εργοστάσιο στην Κίνα, με αποτέλεσμα 19 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 12 να τραυματιστούν.

Η πολύνεκρη καταστροφή προστίθεται σε μια σειρά θανατηφόρων βιομηχανικών δυστυχημάτων στην Κίνα, τη χώρα που κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή χημικών.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο εργοστάσιο Yibin Hengda Technology, σε ένα βιομηχανικό πάρκο νοτιοανατολικά της Τσενγκντού, της πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, ανέφεραν οι αρχές της κομητείας Τζιανγκάν.

Οι τραυματίες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ οι αρχές διενεργούν έρευνα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, κατασβέστηκε στις 23:30 τοπική ώρα, διευκρίνισαν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα για να αυξηθεί η ασφάλεια των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εντείνει τους ελέγχους στα εργοστάσια τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από μια σειρά δυστυχημάτων που πήραν μεγάλη δημοσιότητα.

Το 2015, έκρηξη σε αποθήκη χημικών στην πόλη Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, στοίχισε τη ζωή σε 165 ανθρώπους. Πέρυσι, έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο στην επαρχία Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα, στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εννιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις