Site icon NewsIT

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Παιδιά ανάμεσα στους 8 νεκρούς από φωτιά σε παραγκούπολη

02.05.2022 | 08:19
Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Παιδιά ανάμεσα στους 8 νεκρούς από φωτιά σε παραγκούπολη

Η φωτιά ξέσπασε σε φτωχή συνοικία της Μανίλας. Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, σκοτώθηκαν, βυθίζοντας στο πένθος τις Φιλιππίνες.

Από τη μεγάλη φωτιά σε παραγκούπολη στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 05:00 (τοπική ώρα, τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στον δεύτερο όροφο κατοικίας σε παραγκούπολη με έντονο πρόβλημα υπερπληθυσμού στην πανεπιστημιούπολη της Μανίλας.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε 80 σπίτια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρεγκ Μπιτσάιντα, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς, αρκετοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία ήταν φτιαγμένα με ελαφριά υλικά, εξήγησε ο Μπιτσάιντα.

Οι ηλικίες των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό, έξι ήταν ανήλικα παιδιά.

«Ο στρατώνας μας βρίσκεται κοντά, αλλά δεν μας κάλεσαν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις, όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές.

Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν πάμφτωχες αγροτικές περιοχές και μεταναστεύουν στη Μανίλα με την ελπίδα να βρουν δουλειά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version