Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τραγωδία στο Εκουαδόρ – 12 νεκροί και 25 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

Τραγωδία στο Εκουαδόρ – 12 νεκροί και 25 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν το Σάββατο, όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε δρόμο της παραθαλάσσιας επαρχίας Μαναμπί, στο δυτικό τμήμα του Ισημερινού, ανακοίνωσε το κέντρο άμεσης βοήθειας της χώρας των Άνδεων.

«Προς το παρόν, υπάρχουν 25 τραυματίες (…) ενώ (άλλοι) 12 άνθρωποι απεβίωσαν εξαιτίας του δυστυχήματος λεωφορείου του περιφερειακού συστήματος (υπεραστικών) συγκοινωνιών», ανέφερε το ECU-911, το κέντρο άμεσης βοήθειας του Ισημερινού, σε ανακοίνωσή του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) στον δρόμο Χιπιχάπα, διευκρίνισε η Επιτροπή Μεταφορών του Ισημερινού.

Τα τροχαία δυστυχήματα φιγουράρουν ανάμεσα στις σημαντικότερες αιτίες θανάτων στον Ισημερινό.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η μετωπική σύγκρουση δύο λεωφορείων σε γειτονική επαρχία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 54.

Το 96% των τροχαίων στον Ισημερινό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος -απειρία των οδηγών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων- κατά μια οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των χρηστών του οδικού δικτύου, τη Justicia Vial («Δικαιοσύνη στους αυτοκινητόδρομους»).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις