Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τραμπ: Αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου, θα υπάρξουν βίαιες αλλαγές

Τραμπ: Αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου, θα υπάρξουν βίαιες αλλαγές

Μόνο για… τις επτά πληγές του Φαραώ δεν προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στις συνέπειες που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη νίκη των Δημοκρατικών στις “ενδιάμεσες” κοινοβουλευτικές εκλογές του Νοεμβερίου.

Ο Τραμπ απευθυνόμενος σε προσωπικότητες της Ευαγγελικής εκκλησίας, υποστήριξε πως οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουν «γρήγορα και με βίαιο τρόπο» σε αλλαγές, αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Στη διάρκεια της συνάντησής του μ’ αυτούς τους πάστορες, το βράδυ της Δευτέρας στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ προειδοποίησε πως το συντηρητικό πρόγραμμά του κινδυνεύει, αν το κόμμα του χάσει τις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που έδωσε στην εφημερίδα ένα πρόσωπο που ήταν παρόν στη συνάντηση.

Οι Δημοκρατικοί «θα ακυρώσουν όλα όσα έχουμε κάνει και θα το κάνουν γρήγορα και με βίαιο τρόπο», δήλωσε. «Θα βάλουν αμέσως τέλος σε όλα».

Τα… κακά παραδείγματα των antifa

«Όταν βλέπετε τους antifa», πρόσθεσε αναφερόμενος σε ορισμένες μικρές αντιφασιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς, «βλέπετε ότι ορισμένοι σ’ αυτές τις οργανώσεις, είναι άνθρωποι βίαιοι».

Οι New York Times διευκρινίζουν πως επετράπη στους δημοσιογράφους να ακούσουν σύντομες δηλώσεις του Τραμπ προς τους πάστορες και πως ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τις αμβλώσεις, τη θρησκευτική ελευθερία και την ανεργία των νέων.

Κάλεσμα συστράτευσης στου Ευαγγελικούς

Όμως μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την αίθουσα, ο πρόεδρος άλλαξε θέμα και αναφέρθηκε στα μέσα που έχουν οι ευαγγελικοί για να βοηθήσουν τους Ρεπουμπλικανούς να κερδίσουν τον Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα.

«Σας ζητώ μόνο να βγείτε και να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι δικοί σας θα ψηφίσουν», είπε ο Τραμπ «Διότι, αν δεν ψηφίσουν, θα έχουμε δύο φρικτά χρόνια (σ.σ.: μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020) και θα περάσουμε ειλικρινά μια πολύ σκληρή περίοδο επειδή δεν πρόκειται απλώς για μια εκλογή. Απέχετε μια εκλογή από το να χάσετε όλα όσα έχετε».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη αντιδράσει στις πληροφορίες αυτές, οι οποίες εμφανίσθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προειδοποιεί για βιαιότητες, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως αυτός θέλει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, είχε πει πως οι οπαδοί του θα αντιδράσουν πιθανόν με «ταραχές» αν δεν κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις