Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τραμπ: Έχω δει στοιχεία ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από εργαστήριο της Γουχάν

Τραμπ: Έχω δει στοιχεία ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από εργαστήριο της Γουχάν

Επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Γουχάν και μάλιστα από εργαστήριο και το είπε μάλιστα δημόσια μετά από ερώτηση που δέχθηκε.

Και ως επίρρωση αυτού ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς στην Κίνα.

Όπως είπε, ενημερώθηκε για στοιχεία που του επιτρέπουν να θεωρεί με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η πανδημία του κορονοϊού συνδέεται με εργαστήριο έρευνας στην πόλη Γουχάν.

Μάλιστα είπε ότι έχει στοιχεία ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

«Δεν επιτρέπεται να σας πω περισσότερα. Ο νέος κορονοϊός, είναι κάτι που μπορούσε να περιοριστεί στον τόπο προέλευσής του και θεωρώ πως μπορούσε να περιοριστεί πολύ εύκολα».

Συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να επιβάλλει «τελωνειακούς δασμούς» για να τιμωρήσει την Κίνα, κάτι που είπε ότι προτιμά αντί της ιδέας οι ΗΠΑ να διαγράψουν χρέη τους που εκκρεμούν.

Ο Τραμπ καταφέρεται ολοένα πιο συχνά εναντίον της Κίνας όταν αναφέρεται στην πανδημία, που βυθίζει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία, η καλή υγεία της οποίας βρισκόταν ως πρότινος στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Κατηγορεί επίσης το Πεκίνο ότι παρουσιάζει ψευδή στοιχεία για τον απολογισμό των θανάτων στην κινεζική επικράτεια, καθώς η χώρα του θρηνεί πλέον πάνω από 62.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν υπερβεί το ένα εκατομμύριο.

Πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να απαιτήσει η κυβέρνηση της Κίνας να καταβάλλει «αποζημιώσεις» ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις