Κόσμος

Τραμπ: Fake news ότι θα στείλουμε 120.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

"Θα έκανα κάτι τέτοιο; Ασφαλώς. Αλλά δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί", είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε σήμερα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν ένα σχέδιο για την αποστολή έως και 120.000 στρατιωτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ώστε να αντιμετωπιστεί τυχόν επίθεση εκ μέρους του Ιράν ή κάποια προσπάθεια της Τεχεράνης να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

“Πιστεύω ότι είναι fake news, εντάξει;” είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Θα έκανα κάτι τέτοιο; Ασφαλώς. Αλλά δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταρτίσουμε ένα σχέδιο για αυτό. Και, αν το κάναμε, θα στέλναμε πολύ περισσότερους στρατιώτες“, πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με την NYT, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν παρουσίασε ένα επικαιροποιημένο σχέδιο στον Τραμπ, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη έως και 120.000 ανδρών στη Μέση Ανατολή.

Η ένταση κλιμακώνεται συνεχώς ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν αφότου η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πέρυσι ότι αποσύρεται από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας που συνήφθη το 2015 και επαναφέρει σε ισχύ όλες τις κυρώσεις που είχαν αρθεί.

Το τελευταίο διάστημα η Ουάσινγκτον μιλά για νέες, άμεσες «απειλές» από πλευράς Τεχεράνης και αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή. Το Ιράν λέει πως οι ΗΠΑ διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, στη συνεδρίαση όπου παρουσιάστηκαν αυτά τα επικαιροποιημένα σχέδια, την περασμένη Πέμπτη, ήταν παρόντες ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ, ο συντονιστής των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς, καθώς ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Συζητήθηκαν διάφοροι σχεδιασμοί, ανέφερε η εφημερίδα, με έναν εξ αυτών να προβλέπει «την ανάπτυξη 120.000 στρατιωτών, που θα χρειαζόταν εβδομάδες ως μήνες για να ολοκληρωθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με μεγάλες τιμές η υποδοχή του Τραμπ από τον Σι στο Πεκίνο - Η στρατιωτική παρέλαση και η αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»
Μήνυμα συνεργασίας από τους δύο ηγέτες - «Υπέροχο μέλλον» υπόσχεται ο Αμερικανός ηγέτης στις σχέσεις των δύο χωρών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Μάθιου Πέρι: Πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη διακίνηση κεταμίνης στον ηθοποιό
Ο Φλέμινγκ ήταν γνωστός του Μάθιου Πέρι, παραγωγός δημοφιλούς ριάλιτι και σκηνοθέτης της ταινίας «My Brother the Pig» με την Σκάρλετ Γιοχάνσον και την Εύα Μέντες
Μάθιου Πέρι
Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
Οι συνεχείς επιθέσεις από δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ ώθησαν τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να χάσουν την υπομονή τους με τις πολιτοφυλακές, οι οποίες συλλογικά διοικούν δεκάδες χιλιάδες μαχητές και οπλοστάσια
Διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Κουβέιτ, μετά την πτώση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Κουβέιτ σε μια κατοικία στο Χορ αλ-Ζουμπάιρ της πόλης Μπασρ, στο Ιράκ