Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τραμπ για Ρώσους χάκερς: “Πίεσα τον Πούτιν και το αρνήθηκε”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μίλησε και στο… Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, για την συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Αμγούργο, στο πλαίσιο της Συνόδου της G20.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν την οργάνωση μιας ομάδας ασφάλειας του κυβερνοχώρου, προκειμένου να αποτραπούν περιπτώσεις ηλεκτρονικών υποκλοπών κατά την διεξαγωγή εκλογών.

Σε μια σειρά από tweets, τόνισε:

Πίεσα έντονα, δύο φορές τον πρόεδρο Πούτιν σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις εκλογές μας. Το αρνήθηκε έντονα. Έχω πει ήδη τη γνώμη μου…“.

Διαπραγματευτήκαμε εκεχειρία σε μέρη της Συρίας που θα σώσουν ζωές. Τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε για να εργαστούμε εποικοδομητικά με την Ρωσία!“.

Ο Πούτιν κι εγώ συζητήσαμε το να σχηματίσουμε μια αδιαπέραστη μονάδα ασφαλείας του διαδικτύου, ώστε οι εμπλοκές χάκερ στις εκλογές και πολλά άλλα αρνητικά πράγματα να είναι φρουρούμενα και ασφαλή. Υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με το γιατί η CIA και το FBI έπρεπε να ρωτήσουν 13 φορές τους Δημοκρατικούς για τον server τους και απορρίφθηκαν, και ακόμη δεν έχουμε απάντηση. Οι ψεύτικες ειδήσεις είπαν για 17 υπηρεσίες πληροφοριών ενώ ήταν στην πραγματικότητα 4 (έπρεπε να αοπλογηθούν). Γιατί ο Ομπάμα δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ όταν είχε πληροφορίες πριν τις εκλογές;“.

 

 

“Οι κυρώσεις δεν συζητήθηκαν στην συνάντησή μου με τον πρόεδρο Πούτιν. Τίποτα δεν θα γίνει μέχρι τα προβλήματα Ουκρανίας και Συρίας λυθούν!”, τόνισε σε νέα ανάρτηση λίγο αργότερα.

Τραμπ – Πούτιν εμπιστευτικό! Χάκερς, Συρία… συναυλία! “Μέσα” στην ιστορική συνάντηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε