Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τραμπ: “Γλεντάει” τον Ομπάμα, αποθεώνει Πούτιν και… retweet η Ρωσία! [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αυτό που… φοβόντουσαν στο στρατόπεδο του Ομπάμα γίνεται πραγματικότητα! Δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ τον “αδειάζει” κανονικά και υπερασπίζεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην κόντρα του με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες, “χρεώνοντας” στην ρωσική κυβέρνηση ότι παρενέβη στην εκλογική διαδικασία, που έφερε το αποτέλεσμα – έκπληξη της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Από χθες, λοιπόν, που ανακοινώθηκαν επίσημα οι αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία, έχει ανοίξει ένας διπλωματικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, θυμίζοντας… ψυχροπολεμικές καταστάσεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν “απείλησε” αρχικά πως θα απαντήσει… αναλόγως, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε πως δεν θα απελάσει αμερικανούς αλλά θα… περιμένει τον Ντόναλντ Τραμπ. Δηλαδή θα περιμένει να ακυρώσει την απόφαση Ομπάμα ο διάδοχός του!

Οι κουβέντες που χρησιμοποιήθηκαν από… Ρωσία μεριά ήταν πραγματικά “βαριές”. Χθες, ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας είπε πως «οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων(!)», ενώ σήμερα στο ίδιο… πνεύμα, ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός έκανε ένα tweet δίχως προηγούμενο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι λυπηρό το ότι η κυβέρνηση Ομπάμα, που ξεκίνησε με την ενδυνάμωση των σχέσεών μας, τελειώνει τη θητεία της με έναν αντι-ρωσικό αγώνα. RIP”!
Δηλαδή “Rest in Peace”.
Δηλαδή “αναπαύσου εν ειρήνη”
!

Δείτε το tweet

Κι ο Τραμπ… “φλερτ” με τον Πούτιν!

Μέσα σε όλα αυτά, λοιπόν, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τον -ακόμη εν ισχύ- πρόεδρο των ΗΠΑ. Ούτε καν κρατά μια “μεσοβέζικη” στάση.

Αντιθέτως υποστηρίζει Πούτιν! Έχει κάνει ένα tweet, στο οποίο αναφέρει: “Υπέροχη κίνηση για την καθυστέρηση (από τον Β. Πούτιν). Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος”!

Δείτε το tweet

 

Το tweet, μάλιστα, όχι μόνο αναρτήθηκε, αλλά ο οσονούπω νέος Πλανητάρχης το έχει “καρφιτσώσει” και στη σελίδα του, ούτως ώστε να παραμένει το πρώτο που βλέπει κανείς, όσες νέες αναρτήσεις κι αν κάνει!

Και το κερασάκι στην τούρτα; Ο επίσημος λογαριασμός της ρωσικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ έκανε… retweet στην ανάρτηση αυτή!

Δείτε την εικόνα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε