Κόσμος

Τραμπ: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν ήταν μέλος της οικογένειάς μου – Έκανε σπουδαία δουλειά αλλά δεν μου άρεσαν τα όσα διάβασα

Η πρώτη δήλωση του αμερικανού προέδρου μετά την απομάκρυνση της πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρώτη δήλωσε μετά την παραίτηση της πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, έκανε το απόγευμα της Τρίτης 13.10.2026 ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ, που σήμερα Τρίτη 13.10.2026, ζητήθηκε από τον Λευκό Οίκο να απομακρυνθεί από τη θέση της ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, «έκανε καλή δουλειά αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που διαβάζαμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στην παρουσία της στην Αθήνα όσο και στην παλαιότερη σχέση της με τον γιο του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Ο Τραμπ επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ότι η Γκίλφοϊλ δεν αποτελούσε μέλος της οικογένειάς του, ενώ παραδέχθηκε ότι, παρά τη θετική εικόνα που είχε για τη δουλειά της στην Ελλάδα, η κυβέρνησή του δεν ήταν ικανοποιημένη από όσα είχαν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και τη σχέση που είχε στο παρελθόν με τον πρωτότοκο γιο του.

«Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ δεν ήταν μέλος της οικογένειάς μου. Νομίζω ότι έβγαινε με τον γιο μου πριν από πολύ καιρό, αλλά δεν ήταν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με αυτή την τοποθέτηση, ο Τραμπ θέλησε να διαχωρίσει την παλαιότερη προσωπική σχέση της Γκίλφοϊλ με τον γιο του από την απόφαση της κυβέρνησής του για τη διπλωματική της θέση.

Η δήλωσή του έρχεται μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για την Αμερικανίδα διπλωμάτη και την ανακοίνωση ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτησή της.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτι Ζακαράια, είχε επιβεβαιώσει ότι ζητήθηκε από τη Γκίλφοϊλ να υποβάλει την παραίτησή της.

«Υπήρξε πολύτιμο μέλος της ομάδας μας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία», είχε αναφέρει η εκπρόσωπος.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται να συμπληρώσουν την επίσημη ανακοίνωση, δίνοντας το στίγμα της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση της Γκίλφοϊλ από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα πρόκληση από την Τουρκία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ: Πρέπει να πάρετε την άδεια μας
Κατηγορίες για «μαξιμαλιστικές» ελληνικές θέσεις πως η Ελλάδα επιχειρεί με τις θέσεις που προβάλλει για τις θαλάσσιες ζώνες, να συμπεριλάβει στη διαδρομή του έργου περιοχές τις οποίες διεκδικεί η Άγκυρα
Πόντιση καλωδίου στη θάλασσα