Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τραμπ: “Ιστορική η νίκη του” λέει το AfD

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

O χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν, επικεφαλής της επιτροπής Eξωτερικών Yποθέσεων της γερμανικής Βουλής δήλωσε για τη νίκη Τραμπ: “Tα λόγια του και ο τρόπος συμπεριφοράς του αποτελούν μια τρομερή υποθήκη, την οποία δεν μπορεί κανείς να αντιπαρέλθει εύκολα. Πρέπει νομίζω να τον εκλάβουμε όπως παρουσιάστηκε”.

Ο Ρέτγκεν αξιολογεί τη νίκη Τραμπ ως ένα σοβαρό μήνυμα προς την Ευρώπη. Τα αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας βαθύς διχασμός στην αμερικανική κοινωνία, στην οποία πολλοί πολίτες νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι. Υποτιμήθηκαν οι προσωπικές περιπτώσεις και η ριζοσπαστικές της συνέπειες.

Ο Ρέντγεν έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου ότι αυτή η οικονομική και κοινωνική κατάθλιψη της μεσαίας τάξης δεν περιορίζεται σε καμιά περίπτωση στις ΗΠΑ. Πρόκειται και για ευρωπαϊκό φαινόμενο. Ο Ρέτγκεν πρόσθεσε επίσης ότι υφίσταται λόγος για ανησυχία , «διότι δεν γνωρίζουμε ποιά πολιτική θα ακολουθήσει πραγματικά ο Τραμπ».

H ευρωβουλευτίνα του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπεατρίξ φον Στορχ δήλωσε :”Πρόκειται για μια ιστορική νίκη. Είναι έκπληξη μόνο για το κατεστημένο, εγώ το ανέμενα. Πολλά από όσα είπε στην προεκλογική εκστρατεία ο Τραμπ πρέπει να τα δει κανείς με κριτικό μάτι. Επίσης ο Τραμπ θα πρέπει να αποδείξει ότι πράγματι θέλει μια νέα αρχή για τις ΗΠΑ, ιδίως σε ότι αφορά την επιφυλακτική στάση του στα εξωτερικά θέματα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Süddeutsche Zeitung, Deutsche Presse Agentur, Deutschlandfunk

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε