Κόσμος

Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν στον Λευκό Οίκο στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Axios

Οι δύο ηγέτες είχαν πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία για το ενδεχόμενο παράδοσης πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία

Τον Λευκό Οίκο θα επισκεφθεί για ακόμη μια φορά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Axios.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025, είπαν στο Axios δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

O πρόεδρος της Ουκρανίας εκτίμησε σήμερα ότι η κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε στη Γάζα με τη μεσολάβηση του Τραμπ θα δώσει «επιπλέον ελπίδα για την ειρήνη» στην Ουκρανία, όπου ο Αμερικανός ηγέτης φιλοδοξεί επίσης να διαδραματίσει έναν ρόλο μεσολαβητή με τη Μόσχα.

«Όταν επιτυγχάνεται η ειρήνη σε ένα μέρος του κόσμου, αυτό φέρνει μεγαλύτερη ελπίδα για την ειρήνη σε άλλες περιοχές», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του.

«Η ηγεσία και η αποφασιστικότητα των παραγόντων της διεθνούς κοινότητας μπορούν μετά βεβαιότητας να λειτουργήσουν υπέρ μας, επίσης στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Τραμπ και Ζελένσκι μίλησαν δύο φορές στο τηλέφωνο μέσα στο σαββατοκύριακο, κυρίως για τα συστήματα αεράμυνας που χρειάζεται η Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις στις ενεργειακές της υποδομές, ενόψει και του χειμώνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιβεβαιώσει ότι σκέφτεται να στείλει πυραύλους cruise τύπου Tomahawk στην Ουκρανία, κυρίως ως «μοχλό πίεσης» προς τη Ρωσία για να τερματίσει την εισβολή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
6
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό