Κόσμος

Τραμπ: Καμία σχέση με την απόπειρα “εισβολής” στη Βενεζουέλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει “καμία σχέση” με την απόπειρα “εισβολής” στη Βενεζουέλα δια θαλάσσης, κατά την οποία συνελήφθησαν 15 πρόσωπα.

“Μόλις ενημερώθηκα”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου. “Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνησή μας”, πρόσθεσε, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων για την εισβολή στη Βενεζουέλα είναι και δύο Αμερικανοί πολίτες.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο Αμερικανοί οι οποίοι, όπως υποστήριξε, συνδέονται με την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ. Επέδειξε μάλιστα τα διαβατήριά τους, διευκρινίζοντας ότι είναι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Silvercop.

Οι εισαγγελικές αρχές στη Βενεζουέλα κατηγορούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό (ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ) ότι προσέλαβε «μισθοφόρους» αντλώντας κεφάλαια από τα έσοδα της χώρας από την πώληση πετρελαίου που έχουν δεσμεύσει οι ΗΠΑ προκειμένου να γίνει απόπειρα «εισβολής» στη χώρα από τη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6