Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραμπ κατά ΕΕ – Ξοδεύουμε δις για να την προστατεύουμε κι αυτή δεν αγοράζει ούτε ένα αμερικανικό αυτοκίνητο!

Τραμπ
φωτογραφία Reuters

Ξεσπάθωσε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

“Είναι τρομερό αυτό που μας έχουν κάνει. Όλοι αγαπάμε κατά κάποιον τρόπο την ΕΕ, αλλά αυτή μάς φέρεται πολύ άσχημα και πολύ άδικα” είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι “οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν το 2017 εμπορικό πλεόνασμα ύψους 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων… κι από πάνω ξοδεύουμε μια περιουσία στο ΝΑΤΟ για να τους προστατεύει”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Fox News συνέκρινε τις εμπορικές πρακτικές της ΕΕ με της Κίνας, λέγοντας ότι “οι Ευρωπαίοι κάνουν πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα, μόνο που είναι πιο μικρή”.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συστήσει κοινό μέτωπο με τους συμμάχους των ΗΠΑ κατά της Κίνας, ο Τραμπ απάντησε αρνητικά.

“Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τα αγροτικά μας προϊόντα. Με κάθε ειλικρίνεια, έχουν τους δικούς τους αγρότες και άρα θέλουν να προστατεύσουν τους αγρότες τους. Αλλά εμείς δεν προστατεύουμε τους δικούς μας”, είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε και με τα Γερμανικά αυτοκίνητα

Αναφερόμενος στην αγορά των αυτοκινήτων καταφέρθηκε κατά των γερμανικών, επισημαίνοντας ότι “εμείς πληρώνουμε και παίρνουμε τα δικά τους, αλλά δεν μπορούμε να στείλουμε εκεί τα δικά μας”.

Για το λόγο αυτό επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τους δασμούς και στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά την Κίνα, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες μία επίθεση εναντίον της. Την κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως έχει πράξει με τους Ευρωπαίους και τους Καναδούς, οι οποίοι απάντησαν με αντίποινα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απειλή επιβολής κυρώσεων κατά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ιράν , απάντησε: “Ναι, φυσικά. Αυτό κάνουμε. Οπωσδήποτε”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ & Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις