Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τραμπ: Κατασκευασμένες οι μαρτυρίες στην υπόθεση Μάλερ

Τραμπ: Κατασκευασμένες οι μαρτυρίες στην υπόθεση Μάλερ
photo Reuters

Κατασκευασμένες χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση Μάλερ και επιτίθεται μέσω twitter στους Δημοκρατικούς.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Τραμπ κατήγγειλε σήμερα ως «εντελώς κατασκευασμένες» τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τις υποψίες περί συνέργειας, το 2016, ανάμεσα στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου και τη Ρωσία.

«Διατυπώνονται για μένα εντελώς κατασκευασμένοι και εντελώς ψευδείς ισχυρισμοί από ορισμένα πρόσωπα στην παραληρηματική έκθεση Μάλερ, η οποία γράφτηκε από 18 θυμωμένους Δημοκρατικούς λυσσασμένου εναντίον του Τραμπ», έγραψε στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Σε άλλο μήνυμά του στο twitter ο κ. Τραμπ τόνισε πως ορισμένοι απ’ αυτούς τους ισχυρισμούς είναι «απόλυτες βλακείες. Προσέξτε τους ανθρώπους που κρατούν δήθεν ‘σημειώσεις’, όταν οι σημειώσεις δεν υπήρξαν ποτέ μέχρι να τις χρειαστούν».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έκθεση Μάλερ επικαλείται, ως πηγή ορισμένων αποσπασμάτων της, τις σημειώσεις που είχαν κρατήσει για παράδειγμα αξιωματούχοι υπουργείων. «Είναι μια απάτη η οποία άρχισε με τρόπο παράνομο και η οποία δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ», πρόσθεσε αναφερόμενος στην έρευνα.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρολν Νάντλερ ζήτησε να δοθεί επίσημα στην Επιτροπή του η πλήρης έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη Ρωσία, λέγοντας πως δεν μπορεί να δεχθεί την επεξεργασμένη εκδοχή της που «αφήνει το Κογκρέσο στο σκοτάδι».

«Η επιτροπή μου χρειάζεται και δικαιούται να έχει την πλήρη εκδοχή της έκθεσης και τα στοιχεία στα οποία βασίζεται, όπως γινόταν και στο παρελθόν. Η απάλειψη ευαίσθητων πληροφοριών απ’ αυτή φαίνεται πως είναι εκτεταμένη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα από τα πραγματικά στοιχεία που είχε ο ειδικός εισαγγελέας», αναφέρει ο Νάντλερ σε δήλωσή του μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των 448 σελίδων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις