Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραμπ: Μπορεί να χρειαστούν πολλές συναντήσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για να έχουμε συμφωνία

Κιμ Γιονγκ Ουν

Και ενώ φαντάζει δύσκολο το να συναντηθούν Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει πως ίσως χρειαστεί να γίνουν… πάνω από μία συναντήσεις με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από μία συναντήσεις προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας και ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε να διακόψει η Πιονγκγιάνγκ το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων το συντομότερο δυνατόν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος που τον μεταφέρει στο Τέξας –όπου θα συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος– ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ελπίζει ακόμη ότι θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι πιθανότατα θα δεχτεί τον απεσταλμένο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Τσολ αύριο Παρασκευή στον Λευκό Οίκο. Ο τελευταίος μεταφέρει μια επιστολή του Κιμ για τον Τραμπ.

Την ίδια ώρα, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες που είχε ο Κιμ Γιονγκ Τσολ με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Νέα Υόρκη. Ο Πομπέο χαιρέτισε αυτές τις “ουσιαστικές”, όπως τις χαρακτήρισε, συνομιλίες. “Μιλήσαμε για τις προτεραιότητές μας για την ενδεχόμενη σύνοδο των ηγετών μας” ανέφερε σε ανάρτητή του στο Twitter.

Η συνάντηση αυτή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με το “δεξί χέρι” του Κιμ κράτησε περίπου δυόμισι ώρες. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω της “προόδου” που επιτεύχθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις