Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραμπ – Πούτιν: Διαδηλωτής “τρύπωσε” στη συνέντευξη Τύπου! Τον έβγαλαν σηκωτό – video

Τραμπ – Πούτιν: Διαδηλωτής “τρύπωσε” στη συνέντευξη Τύπου! Τον έβγαλαν σηκωτό – video
Φωτογραφία Reuters

– Ο άνδρας κρατούσε ένα χαρτί με μήνυμα κατά των πυρηνικών όπλων
– Αμέσως προσπάθησαν να του το πάρουν από τα χέρια και στη συνέχεια τον απομάκρυναν από την αίθουσα Τύπου
– Μηνύματα Τραμπ και Πούτιν για βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας
– Δείτε τη στιγμή του περιστατικού

Όλα έγιναν λίγο πριν αρχίσει η κοινή συνέντευξη Τύπου Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Ελσίνκι. Οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα Τύπου είχαν πάρει τις θέσεις τους, όταν ξαφνικά ένας άνδρας σήκωσε ένα χαρτί με το μήνυμα “Συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων”.

Αμέσως άνδρες της ασφάλειας επιχείρησαν να του το πάρουν από τα χέρια. Εκείνος αντιστεκόταν και τελικά τον έβγαλαν σχεδόν… σηκωτό από την αίθουσα.

Δείτε τη στιγμή του περιστατικού

Η συνέντευξη Τύπου Τραμπ – Πούτιν

Και αφού όλα… τακτοποιήθηκαν και ηρέμησαν τα πνεύματα, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν πήραν τις θέσεις τους για τη συνέντευξη Τύπου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογο του “ειλικρινείς και χρήσιμες”. Στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων πως “οι συνομιλίες μας αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στις μεταξύ μας σχέσεις”. Και τόνισε ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για αυτές τις δυσκολίες κι ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει. “Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις όπως η τρομοκρατία, τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα”, σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε πως: “Ο εποικοδομητικός διάλογος με τη Ρωσία ανοίγει νέους δρόμους για την ειρήνη. Η σχέση μας έχει αλλάξει”.

Όπως δήλωσε, μίλησε για αρκετή ώρα με τον Πούτιν για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. “Η διπλωματία, η συνεργασία είναι προτιμότερες από τη σύγκρουση και την εχθρότητα”, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις