Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τραμπ σε Σπάικ Λι: Έκανα περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς από οποιονδήποτε άλλο προκάτοχό μου!

Τραμπ σε Σπάικ Λι: Έκανα περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς από οποιονδήποτε άλλο προκάτοχό μου!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στον σκηνοθέτη Σπάικ Λι για την παρότρυνσή του κατά την παραλαβή του βραβείου Όσκαρ προς τους Αμερικανούς να κάνουν “την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος” στις προεδρικές εκλογές του 2020.

“Θα ήταν καλά αν ο Σπάικ Λι μπορούσε να διαβάσει τις σημειώσεις του ή, ακόμη καλύτερα, να μην έχει χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν χαρακτηρίζει ρατσιστή τον Πρόεδρό σας, που έκανε περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς απ’ οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο!” έγραψε ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Παραγκωνισμένος για χρόνια από το Χόλιγουντ, ο Σπάικ Λι αποζημιώθηκε με το Όσκαρ καλύτερης διασκευής για την ταινία του “BlacKkKlansman” (“Η παρείσφρηση”), που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός Αφροαμερικανού αστυνομικού που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Στον φορτισμένο ευχαριστήριο λόγο του, ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην 400ή επέτειο από την άφιξη της πρώτης ομάδας μαύρων σκλάβων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1619, στη “γενοκτονία” των Ινδιάνων της Αμερικής, καθώς και στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

“Ας κινητοποιηθούμε, ας είμαστε από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας” είπε ο Σπάικ Λι που έχει εκδηλώσει πολλές φορές την εχθρότητά του απέναντι τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Κάντε την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος. Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή!”, τόνισε, καταλήγοντας ο διάσημος σκηνοθέτης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις