Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραμπ σνομπάρει Μπάιντεν – Καλύτερος υποψήφιος ο Κουόμο

Τραμπ σνομπάρει Μπάιντεν – Καλύτερος υποψήφιος ο Κουόμο
photo Reuters

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο θα ήταν καλύτερος υποψήφιος για το Δημοκρατικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σε σύγκριση με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο 62χρονος Κουόμο, που έχει βρεθεί στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορονοϊού, δεν είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Ωστόσο, η δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί στα ύψη, χάρη στην ψύχραιμη και αποφασιστική στάση του στην κρίση αυτή.

Μάλιστα με βάση μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών Siena College που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 71% των Αμερικανών έχουν θετική άποψη για τον κυβερνήτη. Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 44%.

«Τον βοηθήσαμε να επιτύχει» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox, αναφερόμενος στην ομοσπονδιακή βοήθεια που δόθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου 60.000 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και περίπου 1.000 έχουν πεθάνει. «Αν ήθελε να είναι υποψήφιος, θα ήταν καλό. Ξέρω τον Άντριου εδώ και πολλά χρόνια και, για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερος υποψήφιος από τον υπναλέο Τζο (Μπάιντεν)», συνέχισε.

Ο Τραμπ αμφισβητεί συχνά τη σωματική και διανοητική κατάσταση του πρώην αντιπροέδρου, τον οποίο αποκαλεί «κοιμισμένο». «Δεν νομίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν ικανός», επανέλαβε σήμερα στη συνέντευξή του στο Fox.

Χάρη στις νίκες του στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, ο μετριοπαθής Τζο Μπάιντεν προηγείται του αντιπάλου του, Μπέρνι Σάντερς και θεωρείται φαβορί για το χρίσμα. Όμως λόγω της επιδημίας διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του και δυσκολεύεται να κρατηθεί στην επικαιρότητα, παρ’ ότι έχει εγκαταστήσει και ένα τηλεοπτικό στούντιο στο υπόγειο του σπιτιού του.

Αντίθετα ο Άντριου Κουόμο δίνει καθημερινά συνεντεύξεις Τύπου και μιλάει σε τηλεοπτικά κανάλια, αποφεύγοντας να συγκρουστεί ευθέως με τον Τραμπ. Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο MSNBC, είπε ότι είναι πάρα πολύ απασχολημένος, προετοιμάζοντας την Πολιτεία για την άφιξη του «τσουνάμι» των ασθενών, για να προσπαθεί «να αποκωδικοποιήσει τα καθημερινά ψελλίσματα του προέδρου» Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις