Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τραμπ: Τελικά… τη “βγάζει” εύκολα ή όχι; Οι “ψιλές” λεπτομέρειες στο ανακοινωθέν που μαρτυρούν πολλά

Τραμπ: Τελικά… τη “βγάζει” εύκολα ή όχι; Οι “ψιλές” λεπτομέρειες στο ανακοινωθέν που μαρτυρούν πολλά

Την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την κακή υγεία του Τραμπ ο Λευκός Οίκος… έλεγε άλλα. “Λεπτομέρειες” όμως του ανακοινωθέντος μαρτυρούν πως η κατάσταση είναι σοβαρή. Πολύ πιθανό γνώριζαν νωρίτερα ότι έχει κορονοϊό.

Τελικά τι συμβαίνει ακριβώς με τον Τραμπ; Την ώρα που ο γιατρός του μας ενημέρωνε ότι “όλα καλά”, τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο κορονοϊός τον έχει χτυπήσει βαριά και πως η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί.

Όμως επί της ουσίας ακόμα και το ανακοινωθέν που έλεγε πως “όλα καλά” κρύβει λεπτομέρειες που δείχνουν πως μάλλον… δεν είναι ακριβώς έτσι.

Τα “κρυμμένα” μηνύματα

“Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει αυτήν την στιγμή οξυγόνο και είναι απύρετος τις τελευταίες 24 ώρες” δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ.

Ωστόσο αυτό που απέφυγε να απαντήσει επανειλημμένως, παρά τις ερωτήσεις, εάν ο Τραμο χρειάστηκε να οξυγόνο σε οποιαδήποτε φάση από τότε που διαγνώστηκε με κορονοϊό. Κάτι που μάλλον σημαίνει ότι χρειάστηκε, με τις πληροφορίες να μιλούν για χορήγηση οξυγόνου την Παρασκευή.

click4more: Νέο tweet του Τραμπ από το νοσοκομείο: Είμαι καλά! – Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Το δεύτερο σημείο που αξίζει να σταθεί κάποιος είναι πως ο γιατρός του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «72 ώρες» από την διάγνωση της προσβολής του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο όταν έγινε το ανακοινωθέν δεν είχαν περάσει ούτε… 48 ώρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Τραμπ. Πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα το γνώριζαν νωρίτερα ωστόσο ο Τραμπ.. συνέχιζε την καμπάνια του. 

Και γιατί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αν είναι όλα καλά; «Διότι είναι ο πρόεδρος», απάντησε ο Σον Κόνλεϊ, χωρίς φυσικά να πείθει.

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή πορεία ανάρρωσης από την Covid-19 και ορισμένα από τα ζωτικά του σημεία κατά τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικά, δήλωσε στους δημοσιογράφους πηγή με γνώση της κατάστασης.

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την φροντίδα του Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, είχε διευκρινίσει ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις