Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε γρήγορα και δυσανάλογα αν το Ιράν πλήξει αμερικανικούς στόχους

Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε γρήγορα και δυσανάλογα αν το Ιράν πλήξει αμερικανικούς στόχους

Νέες απειλές κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που πλήξουν αμερικανικούς στόχους,.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποδώσουν γρήγορα και «ίσως κατά δυσανάλογο τρόπο» αν το Ιράν πλήξει οποιονδήποτε Αμερικανό ή αμερικανικό στόχο, προειδοποίησε απόψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτές οι αναρτήσεις στα μέσα θα χρησιμεύσουν ως γνωστοποίηση στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στην περίπτωση που το Ιράν πλήξει οποιονδήποτε Αμερικανό ή στόχο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποδώσουν γρήγορα και πλήρως και ίσως κατά δυσανάλογο τρόπο. Αυτή η γνωστοποίηση δεν απαιτείται, αλλά μολαταύτα δίνεται», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, σε μια ανάρτηση που φαίνεται να απευθύνεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σε κατάσταση ετοιμότητας τέθηκαν οι πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρησαν ότι οι πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής σε όλη τη χώρα, όμως είναι ασαφές αν αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας έχει αμυντικούς σκοπούς ή όχι, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αυτός, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε διευκρίνισε αν οι ιρανικοί πύραυλοι στοχεύουν κάποιον συγκεκριμένο στόχο.

«Είναι σαφώς σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής. Είναι για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για αμυντικούς σκοπούς ή για επιθετικούς; Αυτό δεν μπορούμε να το καθορίσουμε επί του παρόντος», τόνισε.

«Όμως το παρακολουθούμε στενά», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις